Centenarul Unirii Basarabiei cu România pe 27 martie 1918 a fost aniversat și de către membrii Clubului Român de Reflecție Euroatlantică în seara zilei în care s-au împlinit cei 100 de ani. Evenimentul a fost găzduit de către Hotelul Capitol din București și s-a bucurat de prezența a numeroși ofițeri, generali și amirali în rezervă și retragere, foști șefi ai Statului Major General al Armatei României, personalități ale vieții publice din România și Republica Moldova, precum fostul premier al RSS Moldova, Mircea Druc, foștii ministrii ai Apărării de la Chișinău, generalul (r) Ion Costaș și Vitalie Marinuță.

Printre cei care au rostit alocuțiuni s-a aflat și președintele AESGS „Gheorghe I. Brătianu”, dr. Constantin CORNEANU, care a reiterat momentele istorice petrecute în perioada 1917 – 1918, lecțiile învățate și realitățile care ne influențează conduita în relația cu Republica Moldova.

Totodată, președintele AESGS „Gheorghe I. Brătianu” a relevat faptul că s-a intensificat discuția în spațiul public privind reîntregirea României în care un prim pas îl reprezintă unirea cu Republica Moldova.