În contextul aniversării a 30 de ani de la izbucnirea și desfășurarea Revoluției Române din Decembrie 1989, Radio Reșița, reprezentat de realizatoarea Ada BOTEZAN, în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a organizat în cursul zilei de 17 decembrie 2019 o dezbatere privind evoluția relațiilor internaționale în cursul Anului 1989, precum și modul în care a izbucnit și s-a desfășurat Revoluția Română din Decembrie 1989, cu precădere cele petrecute la Reșița în perioada 21 – 25 decembrie 1989.

Președintele Consiliului-Director al AESGS „Gheorghe I. Brătianu” și Director Științific al IRRD 1989, dr. Constantin CORNEANU, a ținut un expozeu pe aceste teme și, mai apoi, a răspuns întrebărilor studenților, publicului și reprezentanților mass-media. Moderatorul discuțiilor a fost prorectorul Universității „Eftimie Murgu”, conf. univ. dr. Cristian Paul CHIONCEL.

Conferința a fost onorată și de prezența solistului folk Cristian BUICĂ care a încântat publicul cu o serie de melodii dedicate ideii de libertate, compuse în perioada anilor ’80 și nu numai. Totodată, a fost prezentată în avanpremieră editorială, o nouă lucrare dedicată celor petrecute în Decembrie 1989 la Reșița, respectiv amintirile lui Dan DUMITRU (Decembrie 1989. Revoluția la Reșița, între adevăr, manipulare și diversiune), participant activ și important la desfășurarea Revoluției Române din Decembrie 1989 în Reșița.