În contextul aniversării celor 30 de ani de la izbucnirea, desfășurarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, Muzeul de Istorie al Municipiului București a vernisat în seara de 3 decembrie 2019 o expoziție intitulată Revoluția din Decembrie 1989. Locuri ale memoriei din București.

„Traseul expozițional pe care îl propunem începe din Piața Revoluției și are opriri în fiecare loc în care jertfa a fost marcată prin monumente ori plăci comemorative, troițe și cenotafe, denumiri de străzi în memoria martirilor, indicând astfel locurile memoriei Revoluției din 1989. Pe lângă acestea, prezentăm câteva proiecte de monumente și o parte a emisiunilor comemorative emise cu această ocazie”, a menționat curatorul expoziției, muzeograf drd. Cezar Petre BUIUMACI.

Vernisajul a fost deschis de către dr. Adrian MAJURU, directorul Muzeului de Istorie al Municipiului București, urmat, mai apoi, de intervențiile doamnei prof. dr. arhitect Tomnița FLORESCU, viceprimar al Bucureștiului, precum și ale președintelui Consiliului-Director al AESGS „Gheorghe I. Brătianu” și Director Științific al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, dr. Constantin CORNEANU.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 3 decembrie 2019 – 29 februarie 2020.